12 Ocak 2013 Cumartesi

DENİZ KADAYIFI

kış aylarında en çok satılan ve revaçta olan bitkilerden biridir...çok bilindik değildir,genellikle ya bir yerde reklamı yapılmıştır yada birinden faydalı olduğu duyulmuştur...
bitkinin kokusu ağır ,tadı da acımsıdır.
bir çok faydaları vardır:
*mide ve ülser hastalığı
*hazımsızlık -gaz
*bronsıt-öksürük-astım-nefes darlığı
*balgam söktürür
*ishali keser
 kullanımı:
tadının acımsı olduğundan dolayı cocuklar cok severek içmezler onun için mutlaka tatlandırmak gerekir,sabah akşam bir fıncan vermek yeterlidir.
yetişkinler ise gunde uc fıncan ıcebilirler...
su-ıhlamur  veya sut ile kaynatılıp bal ile tatlandırılabilir.
isterseniz elma+portakal+tarcın gıbı meyve ve baharatlarla kaynatabilirsiniz.

5-6 gram kadar deniz kadayıfını once suda bekletın ki tuzu ve acımsılığı bır nebze olsun gıtsın.
daha sonra ıkı su bardağı su yada sut veya ıhlamur ıcıne ekleyıp kaynatabilirsiniz.kaynadığı vakıt zaten hem koyulaşacak hemde neredeyse bir su bardağına yakın hale gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder